Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Jeles napok
62
hallgató

Elhunyt Horváth Klára, a MEOSZ első elnökségének tagja, a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete egykori elnöke

- 2024. február 2. 8:57 - 82 megtekintés

Nyomdai korrektorként dolgozott, s ez idő alatt levelező tagozaton végezte el a népművelés-magyar szakot Szombathelyen, a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán. Diplomáját 1980-ban vette át. Kimagasló érdemei vannak a mozgáskorlátozott emberekért végezett érdekvédelmi munka, a fogyatékossággal élő emberek emberi jogainak elismertetése, érvényesülése érdekében végzett tevékenység során. Szemléletmódjával, miszerint a létező társadalmi hátrányok, a fogyatékossággal élő emberek […]

Nyomdai korrektorként dolgozott, s ez idő alatt levelező tagozaton végezte el a népművelés-magyar szakot Szombathelyen, a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán. Diplomáját 1980-ban vette át.

Kimagasló érdemei vannak a mozgáskorlátozott emberekért végezett érdekvédelmi munka, a fogyatékossággal élő emberek emberi jogainak elismertetése, érvényesülése érdekében végzett tevékenység során. Szemléletmódjával, miszerint a létező társadalmi hátrányok, a fogyatékossággal élő emberek alapvető emberi jogainak gyakorlását sértik, illetve teszik lehetetlenné, egyik megalapozója volt egy új megközelítésmód kialakulásának az érdekérvényesítés terén. Személyének, meggyőző egyéniségének, hitelességének, munkabírásának és következetességének köszönhetően, meghatározó jelentőségre tett szert az emberi jogok érvényesülése érdekében végzett tevékenység. Több cikluson át – 1981.06.13.-1989.09.19-ig – tagja volt a MEOSZ elnökségének, később évekig tanácsadóként segítette a munkát.

1979-ben megalapította a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületét, melynek negyven éven át az elnöke volt. A nyolcvanas években megszervezte a székesfehérvári középületek akadálymentességi alkalmasságának felmérését. A mai napig egyedülálló az útikalauz, amit a felmért adatokból szerkesztett. Néhány éven keresztül a székesfehérvári városi önkormányzat mellett képviselte a mozgásukban korlátozott emberek érdekeit.

A kilencvenes évek elején olyan szolgáltatási struktúra kialakítását kezdeményezte Székesfehérváron, amely később országosan is modellértékűvé vált. Egy volt korábbi szovjet laktanya épületének teljes átalakításával, civil szervezeti fenntartásban és működtetésben dr. Perjés Kornél ortopédsebész főorvos közreműködésével létrehozott egy komplex rehabilitációs intézményt, a Viktória Rehabilitációs Központot, amely sokrétű szolgáltatást nyújtott a súlyosan fogyatékos embereknek.

Az építkezés évei alatt az édesanyja segítségével a kerekesszékben naponta megtette a Marx tér és az Erzsébet út közötti nem csekély távolságot. Az intézménynek még ma is újszerű szakmai programját a külföldi útjai során szerzett tapasztalatok beépítésével dolgozta ki. A mozgássérült emberek komplex rehabilitációjával foglalkozó, az önálló életre felkészítő, integrált központ a magyarországi szociális ellátás területén egyedinek és különlegesnek számít. Az épületegyüttesben nappali ellátás, támogató szolgálat, rehabilitációs szolgáltatások és lakóotthon működik egymást kiegészítve.

Horváth Klára 1997-től húsz éven át volt az intézmény vezetője és élete végéig egyben a ház lakója is

(a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége közleménye)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


4 + = tíz

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. február 23. péntek, Alfréd napja van.
Az év 08. hete és 54. napja.
Holnap Szökőnap napja lesz.

1839. Kossuth Lajos elítéltetése. A kir. tábla Kossuth Lajost a "Törvényhatósági Tudósításoknak" kéziratban levelezés alakjában közlése miatt, 21 havi vizsgálati fogságán túl még 4 évi börtönre ítélte.


1539. János király menyegzője, Zsigmond lengyel király leányával.


Fazekas Mihály:
/ 1766.jan.6. - 1828. febr.23. /
Esti dal
"...Oh dalolj rá csendes este
Nyugtató lehelletet,
Hogy törődött vére, teste
Újra nyerjen életet:
Szállj le rám is sátorozva
Szenderítő nyúgalom,
Közbe közbe szunnyadozva
Csendesedj le kis dalom.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 323

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com